Na een decennium te hebben gewoond in een meer dan 100 jaar oud appartement in het centrum van Amsterdam, kochten wij een nieuwbouw woning in het Amstelkwartier. Een spannende stap, want hoe zorg je dat zo’n nieuwe woning niet te “clean” oogt, maar sfeer uitademt? Daarom schakelden wij Rosa in. Onze smaak: natuurlijke kleuren en materialen en een industrieel karakter. Daarnaast moest het  vanwege onze kleine kinderen vooral praktisch zijn.
Na een oriënterend gesprek wist Rosa direct wat wij wilden. Ze stelde precies de goede vragen en dat gaf meteen veel vertrouwen. Rosa adviseerde een betonvloer en stalen deuren, een keuken van wit en antraciet, veel spots en houten elementen en meubels. Door de verschillende contrasten is er een goede (tijdloze) balans ontstaan in kleuren en materialen.
Rosa is gedurende het adviestraject erg betrokken geweest. Ze heeft de meubels (met korting) besteld. Ze schakelde snel en behoedde ons voor interieur-blunders. De extra finishing touch tips & tricks aan het einde van het project waren ontzettend waardevol.
De woning is erg sfeervol geworden; het is precies wat we voor ogen hadden!
***

Na een lange verbouwing hebben we hebben wij onze stijlvol gerenoveerde woning betrokken. Omdat wij op dat moment ook toe waren aan een bijna volledige vernieuwing van ons meubilair hebben we toen op aanraden van onze architect Rosa van Studio Nest benaderd om een voorstel te maken voor een volledige inrichting van de woonetage (woonkamer, woonkeuken, studeer) en onze slaapkamer. Het contact met Rosa verliep heel plezierig, zowel tijdens de huisbezoeken als per mail en telefoon, en zij heeft goed geluisterd naar onze wensen die zowel op het gebied van stijl — kleuren, voorkeur voor natuurlijke materialen — als praktische wensen (budget, geen heel kwetsbare meubels ivm kinderen in tienerleeftijd) en heeft een heel mooi meubel en lichtplan voor ons gemaakt dat aan al onze wensen voldoet en ook een stilistische eenheid uitstraalt in het huis. Tijdens het uittekenen van het ontwerp van de (maatwerk) meubels heeft zij onze vele vragen over praktische details altijd snel opgepakt en uitgewerkt. Wij hebben ook het bestellen van de meubels door Rosa laten organiseren wat ons zowel praktisch als financieel ook zeer goed is bevallen. Tenslotte is ook de nazorg (details aankleding, ophangen foto etc) uitstekend geweest zodat ons huis nu echt af is. Kortom, ik kan Rosa echt van harte aanraden aan iedereen die op zoek is naar een interieurstylist.

***

Het eindelijk zover: we mochten de koopovereenkomst tekenen voor ons nieuwbouwhuis in Ouderkerk aan de Amstel. Wij zijn meteen druk aan het ‘Pinteresten’ geslagen. Wat ons opviel is dat we steeds foto’s en ideeën van één bepaalde account mooi vonden: dat was de account van Rosa van Studio Nest. Haar ontwerpen straalden een bepaalde rust, stijl & moderniteit uit die ons beide enorm aansprak. We wisten zelf goed wat we mooi vonden, zo wilden we bijvoorbeeld graag de Eames DSW stoelen in onze woonkamer, hadden we gekozen voor een gietvloer en hadden we zelf een keuken ontworpen. Maar toen kwam de vraag: hoe passen alle losse onderdelen die we mooi vinden bij elkaar?  Welke armaturen horen hierbij en waar moeten we deze ophangen of plaatsen? We hebben toen contact gelegd met Studio Nest. We hadden het geluk dat ze ons project wilde doen. Na een leuke kennismaking met Rosa hadden we 100% het vertrouwen dat zij onze wensen kon vertalen naar een droominterieur. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad: het interieur is precies geworden waar we op hebben gehoopt en het is echt ons ‘thuis’. Rosa’s kennis van en gevoel voor design, kleur, lichtinval en architectuur heeft geleid tot perfect op elkaar afgestemde meubels, kleuren, materialen en vormen. Ze heeft altijd voor ons klaar gestaan, voor elke vraag of advies. Voor een volgend project weten we bij wie we weer moeten zijn! 

***

Het creëren van sfeer in een splinternieuw gebouwd huis is een grote uitdaging. Naast afwerking is verlichting hierbij van essentieel belang. Daarom hebben wij na het tekenen van de koopovereenkomst Rosa gevraagd om een lichtplan te maken en inrichtingsadvies voor de begane grond. Het hele proces is zeer prettig, vlot en naar volle tevredenheid verlopen. Rosa heeft in alle stadia meegedacht en waar nodig geadviseerd. Tijdens het intake gesprek en de presentatie van de uitwerking bij ons thuis luisterde ze goed naar onze wensen en ideeën. Ze weet goed wat er in de markt te koop is en is neemt je daarmee enorm veel (zoek)werk uit handen. Tevens kan ze adviseren over adressen waar voorgestelde producten tegen een scherpe prijs te koop zijn.

Bewoners woning Amstelveen

***

Vorig jaar kochten mijn vriend en ik een nieuwbouw appartement in Amsterdam Oostpoort. Een casco woning om vrij in te richten, dat is te gek natuurlijk! Maar ook lastig. Gelukkig kwamen we terecht bij Rosa van Studio Nest en heeft zij ons geholpen!

Rosa kijkt goed naar je woning en luistert naar wat je wil – of denkt te willen. Ze geeft je inzichten en wijst je op dingen waar je nooit aan gedacht zou hebben; dat is haar absolute meerwaarde. Zo heeft Rosa voor ons een lichtplan gemaakt dat geresulteerd heeft in sets van strakke spots door het hele appartement; echt fantastisch! Het geeft onze woning zoveel sfeer. Haar design voor de keuken heeft ervoor gezorgd dat deze een verlengde is van onze eet- en woonkamer en waar we uitgebreid kunnen koken en borrelen. Verder heeft ze ons heel goed en praktisch advies gegeven over het kiezen van een (houten) vloer, de kleuren op de muur, opties voor raamdecoratie, indelen en kopen van meubels ect. Studio Nest geeft je echt een (nieuw) thuis. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met haar recente ontwerp voor ons terras; bedankt Rosa!

Stephanie & Bob

***

We kochten een appartement van 180 m2 in Amsterdam-Zuid. Donker en met nogal wat achterstallig onderhoud. We zijn dus 6 maanden gaan ver(nieuw)bouwen en zijn op advies van onze architect bij Studio Nest terecht gekomen voor alle interieur-zaken. We deden een jaar of 10 geleden ook al eens zoiets en hadden dus geleerd van het verleden. Kortom; we hadden wel wat noten op onze zang. Rosa heeft ons uitermate deskundig en daarnaast ook op een heel plezierige manier door het hele proces heen begeleid. Inclusief adviezen die nog in de bouw tot detailveranderingen hebben geleid; echt fantastisch! Rosa is nauw betrokken geweest bij iedere fase. We waren met name onder de indruk van de manier waarop zijn vanuit onze smaak naar het aanbod op de markt keek en iedere keer weer met alternatieven en mogelijkheden kwam die daarin pasten maar waar wij niet van wisten dat die bestonden! We hebben, mede dank zij haar, een fantastisch appartement waar we met enorm veel plezier in wonen!

Bewoners appartement Apollolaan

***

Een aantal jaren geleden hebben we een appartement gekocht in Amsterdam. Kort na onze verhuizing zijn we vanwege werk verhuisd naar het buitenland. Nu we weer terug kwamen naar Nederland moest het huis eindelijk gezellig ingericht worden. Met name de woonkamer en keuken waren niet naar onze tevredenheid. De keuken was nog maar een paar jaar oud, maar niet onze smaak. Omdat we het een lastige beslissing vonden of we de recentelijk geplaatste keuken eruit moesten halen, hebben we besloten om professioneel advies in te winnen. Na afspraken met verschillende interieurontwerpers hebben we gekozen voor Rosa van Studio Nest. Rosa maakte een professionele indruk en luisterde goed naar onze wensen. Met haar interieurplan heeft Rosa ons een hele nieuwe kijk gegeven op onze woonkamer en keuken. Inmiddels zijn alle plannen uitgevoerd en zijn we ontzettend blij met ons vernieuwde huis. Met dank aan Rosa hebben we ingrijpende keuzes durven maken met betrekking tot de keuken en indeling van ons huis. Ik heb nu al zin in de verbouwing en inrichting van een eventueel volgend huis!

Sanne

***

De verlichting in onze etalage was aan verbetering toe en ik heb Studio Nest benadert voor advies. Rosa heeft ons uitstekend geholpen, ze is langs gekomen om de situatie te beoordelen en heeft ons vakkundig advies gegeven, een gedetailleerd plan van aanpak gemaakt en de juiste producten aanbevolen. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat! Het is duidelijk te zien dat meer mensen onze sieraden in de etalage opmerken. De zichtbaarheid is aanzienlijk verbetert. Dank je wel Rosa!

Wij woonden al jaren in ons huur appartement, toen we ons realiseerden dat bijna alle meubels die we in de loop der tijd hadden verzameld hoog toe waren aan vernieuwing. Omdat het een complete herinrichting zou worden bedachten we dat we wel professioneel advies zouden kunnen gebruiken. Via internet vond ik Studio Nest en een afspraak met Rosa was snel gemaakt. Ze heeft uiteindelijk een prachtige presentatie met bijbehorend lichtplan voor ons gemaakt, rekening houdend met het feit dat de inrichting praktisch (we hebben een zoontje van 1 jaar) en flexibel moest zijn (mee te nemen naar een eventueel nieuwe (koop)woning). Hoewel wij zelf niet het idee hadden heel expliciet te weten wat we wilden met onze inrichting is het Rosa gelukt om onze woonwensen in kaart te brengen en om te zetten naar een persoonlijk voorstel wat ons beiden enorm aansprak. En wat wij heel fijn vonden is dat van alle producten werd aangegeven waar we ze konden aanschaffen en voor welke prijs. Kortom; wij zijn heel erg blij met de hulp van Studio Nest!

Sanne & Jochum, Amsterdam

***

Onze woning was net een jaar klaar en compleet verbouwd. Maar het werd getroffen door een grote brand. Alles moest opnieuw. In het jaar dat we er gewoond hadden, waren we een aantal knelpunten in de indeling en inrichting tegengekomen. Op een of andere manier ontbrak de samenhang tussen de verschillende functies in de ruimte. Het wilde maar geen eenheid worden. We zochten iemand met een frisse en moderne blik. Gelukkig vonden we Rosa.

Mijn man en ik verschillen erg in smaak. We houden beiden van modern maar daar houdt het ongeveer op. Rosa voelde haarscherp aan waar de overeenkomst zat en wist onze voorkeuren samen te brengen tot een geheel waarin we ons beiden top voelen! Ze is kundig en scherp. Het huis is gezelliger een voelt als een eenheid bijvoorbeeld door een fotowand, een kleed, andere indeling van het zitgedeelte en ingebouwde boekenkast. Volgens vrienden is het ook volwassener en stijlvoller. Inrichten lijkt zo eenvoudig maar dat is het absoluut niet. Wij bellen Rosa de volgende keer beslist weer, al hopen we hier nog heel lang naar tevredenheid te wonen.

Tim en Claire Troost, Beemster

***

We zijn heel tevreden over het werk van Studio Nest. Het advies sluit aan bij onze smaak en zorgt ervoor dat er meer eenheid in huis komt. Daarbij is het advies niet alleen inspirerend, maar ook praktisch. We hebben door het plan van Rosa een basis gekregen, waar we op terug kunnen vallen. Dat geeft houvast. We gaan nu zelf aan de slag om de spullen te kopen en laten een aannemer de rest doen.

***

Toen ik onverwachts heel snel een leuk appartement in Amsterdam had gevonden moest het ook snel ingericht worden. Alhoewel ik het plaatje wel in m’n hoofd had weet ik dat ik het in de praktijk niet zo uitgevoerd krijg. Ieder z’n vak denk ik dan maar, dus op zoek naar een interieurstylist. Al googlend kwam ik bij Rosa uit, ik stuurde haar een mailtje of ze mij met spoed kon helpen. En ja hoor in no time hadden we een afspraak, is ze mee gaan kijken en heeft ze een prachtig voorstel neergelegd. De kleuren, het licht, de indeling etc ik was er helemaal blij mee. Dit heeft me veel stress en gedoe ontnomen. Nu zit ik in mijn prachtige appartement dat helemaal is zoals het plaatje in mijn hoofd, misschien nog wel leuker…….

Dank je Rosa, volgende keer bel ik je weer!

Caroline van Huigenbos, Amsterdam

***

‘Nadat ik heel impulsief een knal roze vintage tapijt had gekocht kon ik niet meer slapen! ‘Past het wel in het interieur?, krijg ik hier geen spijt van?’ Ik had advies nodig vond ik. Ik googelde, vond Studio Nest en belde Rosa. Ze kon gelukkig op zeer korte termijn langs komen. Binnen no time kon Rosa de ‘probleem punten’ in ons interieur aanwijzen. Zo kreeg ik niet alleen advies over mijn impulsieve aankoop maar ook nog eens een lichtplan met kleur en stijladvies. Een dag na onze ontmoeting ontving ik geheel volgens afspraak alles wat we hadden besproken in een presentatie per mail. Compleet met links naar websites en leuke winkeladresjes en prijzen. Alles in één, heel handig voor types als ik die geen zin/tijd hebben om al die interieursites af te gaan en door de bomen het bos niet meer zien. Met ons interieur zijn we terug naar de basis gegaan en het tapijt is inmiddels geruild. Van de impulsieve actie om Studio Nest in te schakelen heb ik nog geen moment spijt gehad. Bedankt Rosa!’

Lea, Amsterdam
***

Dankzij Rosa ben ik in 1,5 uur weer heel anders naar ons huis gaan kijken, met haar goede ideeën en kritische blik zorgt ze voor eyeopeners. Ze denkt ook goed na over wie het huis gebruiken, in ons geval gezin met jonge kinderen. Wij hadden veel aan haar tips om met licht, stoffen en hout warmte te brengen in ons strakke interieur!

Renske Brinkman, Amsterdam

***

“Daring but full of taste, open minded but perseverant, flexible but consistent, dream maker but also very practical, Rosa is the perfect partner to design your new house, filter your ideas and get inspiration. Very reactive even under quite short deadlines, she was able to spot the character of the space, refreshing it with a colour and light advise, very well supported with a clear argumentation. Very nice working with her. Giving a lot of support all along the way, she clearly helps you making your dream house come true. Just like seeing a good exhibition in a museum, which can become your new house. I highly recommend her.”

Ioana, Amsterdam

***

“Wij zijn net samen gaan wonen in een nieuw huis en waren op zoek naar het verbindende element tussen onze meubels. Rosa kwam bij ons langs, liep met ons door het hele huis en gaf ter plekke haar advies: van de juiste kleur verf tot aan styling van meubels en type gordijnen. Zij kent veel verschillende producten. Wat een verademing om hier hulp bij te krijgen! De ‘gouden tips’ heeft zij vervolgens in een mail gezet, met adressen en links erbij, super handig. Een echte aanrader.”

Bregje & Denise, Amsterdam

***

“Wij hebben Studio Nest ingeschakeld, omdat we meer sfeer en eenheid in de woon- en eetkamer wilden. Het ging niet zozeer om de meubels, maar wel om verlichting, accessoires en kleuren. Het was niet gezellig in huis, te steriel en kaal. Bij de eerste afspraak kregen we al goede tips en adviezen en kregen we de smaak al goed te pakken. Nadat Rosa van Studio Nest het moodboard aan ons had gepresenteerd, zijn we aan de slag gegaan. Het is verbazingwekkend hoe je huis kan veranderen door betaalbare ideeën, duidelijke adviezen en tips. We  hebben nu een heerlijke, mooie woon- en eetkamer, waar we ons veel meer thuis voelen. Alles klopt, het is af. We zijn zelfs zo enthousiast geworden, dat we toch ook een nieuwe fateuille hebben gekocht! Erg inspirerend dus!”

Marianne & Jordi, Amsterdam

***

Wij zijn heel blij dat we Studio Nest de opdracht hebben gegund. Mede dankzij Rosa hebben we weer een succesvolle zaak.
 De kracht van Studio Nest is het snel schakelen en het aanvoelen van de opdrachtgever.
 Wij zijn heel tevreden over het resultaat en krijgen heel goede reacties van onze gasten. Wij zouden Studio Nest zeker aanbevelen aan anderen.

Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Waar voor uw geld, Creatief.

Caspar Kessels, Eigenaar Restaurant Diverso, Nederweert

***

“Mijn vrouw en ik zochten een professioneel interieurontwerper in Nederland die lichtadvies geeft en interieurontwerpen maakt. Een ontwerper die ons een plan kon leveren dat we onze aannemer konden voorleggen met de vraag het precies zo uit te voeren als het getekend was.

Nadat we enige tijd hadden gepuzzeld op de Nederlandse term ‘lichtadvies’ vonden we via google de website van Studio Nest. We keken het voorbeeld van een lichtplan door, checkten de website en blog en ontdekten dat een van de Studio Nest-projecten speciale aandacht kreeg op website Houzz.com. Genoeg rede voor ons dat we niet meer verder hoefden te zoeken.

We zijn super tevreden dat we Rosa hebben gevonden voor het maken van een lichtplan voor ons onlangs gekochte appartement. We informeerde haar over het budget en maakten duidelijk wat onze wensen waren. Zij vertaalde onze ideeën en inspiratie beelden in een lichtadvies waar we al heel lang van hebben gedroomd.

Opvallend was dat Rosa altijd klaar stond om ons advies te geven en onze vragen te beantwoorden, zelfs toen het project was afgerond. Daar komt nog bij dat het definitieve lichtplan een lijst bevatte met de aan te kopen armaturen, lichtbronnen en toebehoren en waar die verkrijgbaar zijn. Voor een expat een pluspunt want dat was een zorg minder.

Wij kijken er naar uit om weer met haar samen te werken. Het heeft ons rust gegeven dat je het zo overzichtelijk voor ons hebt gemaakt, dank daarvoor.”

G. Martins & G. Ferreira, Almere

***

KLM Engineering & Maintenance voert technisch onderhoud uit voor de
KLM groep vloot (KLM, Martinair, Transavia) en partners/klanten. Groot onderhoud aan de wide body vloot (Airbus A330 en Boeing 777 en 747) vindt plaats in Hangar 14 op Schiphol Oost. Door het sluiten van een van de grootste productielijnen van Hangar 14 eind 2011 ontstond het momentum om een grote verandering door te voeren.

Binnen Hangar 14 waren we van mening dat dit het moment was om ook bouwtechnisch noodzakelijke wijzigingen door te voeren om ook op de proces en mens kant een change te bewerkstelligen. Daar operationele omgevingen vaak niet bekend staan om een moderne inrichting hebben we Studio Nest gevraagd om ons te helpen om te komen tot niet conventionele inrichtingsvoorstellen van planruimtes en kantooruimtes. De moodboards waarmee zij kwamen verrastten ons qua kleurstellingen, elementen en inrichting omdat dit precies was wat we zochten en haaks stond op hoe hangaars en andere operationele omgevingen er uit zien.

De wijze waarop Studio Nest onze visie omgezet heeft in concrete inrichtingsvoorstellen maakt dat ik deze onderneming van harte kan aanbevelen. De moodboards hebben (deels) richting gegeven aan de uiteindelijke inrichting van Hangar 14 waar werknemers na een aarzelende start met veel plezier en op een andere manier werken.

Dennis Wetjens
Director Aircraft Maintenance Hangar 14

***

“Rosa heeft mij geholpen bij het visualiseren van de inrichting voor mijn toenmalige plan voor een ‘healthy fastfood’ restaurant. In ons eerste gesprek had ze al wat voorbeelden aangegrepen welke mij wellicht aan zouden spreken, nadat ik de eerste details had genoemd. Na er wat dieper op in te zijn gegaan heeft ze precies begrepen wat ik bedoelde en een fantastisch moodboard gemaakt. Hiermee werd wat in mijn hoofd zat, ook direct duidelijk voor andere partijen welke ik moest overtuigen van mijn plan. Top!”

“Redelijk recentelijk hebben mijn man en ik een hotel/restaurant overgenomen in Eindhoven. De inrichting was op zich prima en goed uitgedacht, maar dat dan wel 8 jaar geleden. We wilden iets veranderen, vernieuwen, verjongen maar wisten niet goed wat we moesten doen. We wilden ook de jaren 30-stijl die het pand heeft niet verpesten en hadden helaas ook een beperkt budget. Rosa heeft ons toen met goede tips, kleurstalen en kleine aanpassingen ons hele interieur doen veranderen zonder dat onze gasten er stijl van achterover vallen. Voor gasten dus nog steeds vertrouwd maar voor ons verfrissend en iets wat 1000 malen beter op ons concept aansluit.”

Nicky van Westenbrugge – van Boldrik, Eindhoven