Recent is het kantoor van de hoofdredacteur en een vergaderruimte van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde volledig gerenoveerd. Studio Nest tekende voor het interieurontwerp en het lichtplan. Het tijdschrift is gevestigd in een prachtig klassiek pand vlak bij het Museumplein & Rijksmuseum, een mooie inspiratiebron voor het interieur.

Het gebouw van Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en de vergaderkamer

De ruimtes waren gedateerd en hoognodig toe aan vernieuwing. De architectuur en de authentieke details van het gebouw kwamen volgens Rosa van Studio Nest onvoldoende tot hun recht. Dit veranderen vormde een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. Hoe de kunstwerken in het rijksmuseum gepresenteerd worden op de prachtige gekleurde wanden vormde de inspiratiebron voor het kleurenpalet. Een tijdloze basis creëren dat past bij het karakter van het pand vormde het basis idee.

De gele gelakte parket vloer is vervangen door een eiken visgraat vloer, de wanden zijn geschilderd in een grijze kleur van Farrow & Ball, het systeem plafond met PL spots is vervangen door een strak gestuukt plafond met lijst en dimbare LED inbouwspots en stoere pendel armaturen van Functionals. In de kamer van de hoofdredacteur is naast de werkplek een zithoek gemaakt bij de boekenkast op maat met alle jaargangen van het tijdschrift.

In de vergaderruimte is een ovale massief eiken tafel van Slowwood geplaatst met comfortabele stoelen van HAY. Daarnaast zijn er ook audiovisuele faciliteiten gerealiseerd.

Het kantoor van de hoofdredacteur

De opdracht

  • Plattegronden met indeling van de ruimtes
  • Voorstel meubilair
  • Kleuradvies & raambekleding
  • Ontwerp kastenwand op maat
  • Lichtadvies, Licht & Electra plan
  • Begeleiding uitvoering
  • Advies kunst