Studio Nest is een ontwerpstudio voor interieurarchitectuur, lichtadvies en styling en richt zich zowel op de particuliere en zakelijke markt. Studio Nest is opgericht door Rosa van den Kerkhof.

Studio Nest staat voor

Studio Nest gelooft dat bijzondere ruimtes bijdragen aan het geluk van mensen en wil hen dit laten ervaren. Het  doel van Studio Nest is ruimtes te ontwerpen die bij de behoeftes passen van de gebruiker, zodat hij zich daar gelukkig en thuis voelt. Het gaat hierbij niet alleen om het mooier maken van een ruimte, maar ook om kritisch te kijken naar de functionaliteit en het doel van de ruimte. Om dit doel van Studio Nest te bereiken geloof ik in een persoonlijke manier van samenwerken met de opdrachtgevers. Goed luisteren naar de opdrachtgevers leidt vanzelfsprekend tot het creëren van bijzondere interieurs. De naam Studio Nest komt voort uit het maken van ruimtes waar mensen zich thuisvoelen. Een nest staat hier symbool voor. Daarnaast betekent het Engelse werkwoord to nest verzamelen, verzamelen vormt de basis van het interieur ontwerpen. Studio Nest is gevestigd in Amsterdam en voert opdrachten uit in heel Nederland.

Studio Nest is lid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO)

Over Rosa van den Kerkhof
Rosa van den Kerkhof_Studio Nest

Rosa: “Ik heb een enorme passie voor interieur. Als kind veranderde ik vaak mijn kamer en mocht nieuwe meubels mee uitkiezen en gaf mijn moeder interieur advies. Eigenlijk wilde ik architect of modeontwerpster  worden maar ik kwam er achter dat het interieurvak veel dichter bij me stond. Inspiratie haal ik uit wat ik om me heen zie, vooral ook tijdens reizen. Ik lees veel magazines en blogs, bezoek tentoonstellingen en kijk naar architectuur, design en mode. Dit alles zie je terug in mijn werk. Ik geloof dat wanneer je huis een verlengde van je persoonlijkheid is, je er optimaal kunt genieten,  je voelt je thuis waardoor het bijdraagt aan je geluk.”

Rosa studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (bachelor of design) en Academie Artemis (interieur styling). Daarna werkte ze o.a. bij Baden Baden Interior, de voormalig winkel van ontwerper Piet Boon, en bij Heyligers design + projects. Ze leerde veel van haar collega’s en ontwikkelde haar oog voor detail. Bij deze bedrijven werkte zij aan veel particuliere projecten en badkamers, zakelijke projecten projecten voor onder andere Rabobank, Amsterdam Bright City, diverse restaurants, kantoren en een wellness centre. Met ruim 10 jaar werkervaring in interieurdesign was de start van Studio Nest in 2011 een feit. Studio Nest werkte onder andere aan projecten veel projecten van particulieren en voor KLM Royal Dutch Airlines, Restaurant Diverso, Hevo, Priogen, Conceptional en Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.