Veel mensen onderschatten het belang van licht in hun interieur. Zonde eigenlijk, want met goed licht komt je interieur zoveel beter tot zijn recht. Verlichting speelt een essentiële rol en hoort dan ook thuis in het basisplan van een woning. Een goed doordacht lichtontwerp gaat verder dan hier en daar een decoratief armatuur neerzetten. De kunst is om de juiste balans te creëren tussen sfeer- en functionele verlichting die zorgt voor harmonie in je interieur.

Een gerealiseerd interieur & lichtplan van Studio Nest

Licht is sfeerbepalend in je huis. Ik geloof echt dat het de moeite waard is om hierin te investeren. De meest ideale situatie is natuurlijk dat je gaat verhuizen en/of verbouwen of een nieuwbouwhuis koopt. Je kunt dan de posities van je licht in een vroeg stadium zelf bepalen. Maar ook als je niet gaat verbouwen en alleen armaturen kunt opbouwen zijn er tal van mogelijkheden om een goed lichtplan te maken. Wanneer ik een lichtplan maak kijk ik eerst naar de functies en technische mogelijkheden van de ruimte. Vervolgens maak ik een selectie van soorten licht en armaturen die bij de ruimte passen. Daarnaast hou ik bij het maken van het lichtplan rekening met je smaak en je budget.

Een gerealiseerd lichtplan van Studio Nest, fotografie Sibo de Man / ODM architecten

Het lichtadvies bestaat uit:

  • Intakegesprek op locatie, we bespreken je wensen, de technische mogelijkheden en je budget.
  • Lichtplan: een plattegrond waarop de posities van de verschillende soorten licht zijn ingetekend. Daarnaast worden ook het type armaturen aangegeven zodat een duidelijk beeld ontstaat van wat waar komt.
  • Presentatie met de voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting.
  • Een overzicht met de specificaties van alle armaturen, lichtbronnen en andere benodigdheden. Met dit document kan een offerte aangevraagd worden bij een leverancier van de verlichting.
  • Wanneer het lichtplan goedgekeurd is ontvang je een tekening t.b.v de uitvoering met maatvoering.
  • Met al deze informatie kunnen de aannemer en de elektriciën aan de slag om de voorbereidingen te treffen, zoals bijvoorbeeld sparingen maken in het plafond volgens tekening voor inbouwspots, en uiteindelijk de armaturen plaatsen.

Je weet nu waar welk type licht moet komen, bij welke leveranciers je de armaturen kunt aanschaffen en welke lichtbronnen je nodig hebt.

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je de verlichting van een bestaande woning aanpakken maar weet je niet goed hoe? Ik kan je adviseren met een doordacht persoonlijk lichtplan. Een lichtadvies is altijd maatwerk i.v.m. de vele mogelijkheden en ik maak graag vrijblijvend een offerte voor je. Het uurtarief is €90,- excl. BTW Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken

Stuur voor een offerte aanvraag:

  • Een omschrijving van het project en de ruimtes waar het om gaat
  • Foto’s en plattegronden van de ruimtes
  • De planning
  • Budget voor armaturen 

Op basis van je aanvraag bekijken we of jouw wensen passen bij de ontwerpfilosofie van Studio Nest.


Opdrachtgevers over de samenwerking met Studio Nest

“Mijn vrouw en ik zochten een professioneel interieurontwerper in Nederland die lichtadvies geeft en interieurontwerpen maakt. Een ontwerper die ons een plan kon leveren dat we onze aannemer konden voorleggen met de vraag het precies zo uit te voeren als het getekend was.

Nadat we enige tijd hadden gepuzzeld op de Nederlandse term ‘lichtadvies’ vonden we via google de website van Studio Nest. We keken het voorbeeld van een lichtplan door, checkten de website en blog en ontdekten dat een van de Studio Nest-projecten speciale aandacht kreeg op website Houzz.com. Genoeg rede voor ons dat we niet meer verder hoefden te zoeken.

We zijn super tevreden dat we Rosa hebben gevonden voor het maken van een lichtplan voor ons onlangs gekochte appartement. We informeerde haar over het budget en maakten duidelijk wat onze wensen waren. Zij vertaalde onze ideeën en inspiratie beelden in een lichtadvies waar we al heel lang van hebben gedroomd.

Opvallend was dat Rosa altijd klaar stond om ons advies te geven en onze vragen te beantwoorden, zelfs toen het project was afgerond.

Daar komt nog bij dat het definitieve lichtplan een lijst bevatte met de aan te kopen armaturen, lichtbronnen en toebehoren en waar die verkrijgbaar zijn. Voor een expat een pluspunt want dat was een zorg minder.

Wij kijken er naar uit om weer met haar samen te werken.

Het heeft ons rust gegeven dat je het zo overzichtelijk voor ons hebt gemaakt, dank daarvoor.”

G. Martins & G. Ferreira