De opdracht van KLM  was om 4 inspiratie moodboards te maken voor een aantal kantoorruimtes van een hangar waar het onderhoud van vliegtuigen plaats vindt. Op basis van deze moodboards wordt het interieur vormgegeven.

—–

—–

Geïnteresseerd in interieurontwerp & styling @ work? Kijk hier wat wij je te bieden hebben.

 

De opdrachtgever over de samenwerking met Studio Nest

KLM Engineering & Maintenance voert technisch onderhoud uit voor de
KLM groep vloot (KLM, Martinair, Transavia) en partners/klanten. Groot onderhoud aan de wide body vloot (Airbus A330 en Boeing 777 en 747) vindt plaats in Hangar 14 op Schiphol Oost. Door het sluiten van een van de grootste productielijnen van Hangar 14 eind 2011 ontstond het momentum om een grote verandering door te voeren.

Binnen Hangar 14 waren we van mening dat dit het moment was om ook bouwtechnisch noodzakelijke wijzigingen door te voeren om ook op de proces en mens kant een change te bewerkstelligen. Daar operationele omgevingen vaak niet bekend staan om een moderne inrichting hebben we Studio Nest gevraagd om ons te helpen om te komen tot niet conventionele inrichtingsvoorstellen van planruimtes en kantooruimtes. De moodboards waarmee zij kwamen verrastten ons qua kleurstellingen, elementen en inrichting omdat dit precies was wat we zochten en haaks stond op hoe hangaars en andere operationele omgevingen er uit zien.

De wijze waarop Studio Nest onze visie omgezet heeft in concrete inrichtingsvoorstellen maakt dat ik deze onderneming van harte kan aanbevelen. De moodboards hebben (deels) richting gegeven aan de uiteindelijke inrichting van Hangar 14 waar werknemers na een aarzelende start met veel plezier en op een andere manier werken.

Dennis Wetjens
Director Aircraft Maintenance Hangar 14
KLM Royal Dutch Airlines