Royaan BV is de maker van snacks als de Kalfsvleescroquet van Van Dobben en de Rundvleescroquet van Kwekkeboom.

De opdracht: Creëer in een voormalig productieruimte een inspiratie ruimte waar de merken van Royaan gepresenteerd kunnen worden. Een multifunctionele  ruimte voor inspiratie lunches, meetings, pers presentaties, demonstraties, workshops & brainstorm sessies.

De uitgangspunten voor het concept dat ik bedacht heb, werden gevormd door onderwerpen als het product, flexibiliteit, transparantie, ambacht  en de ingrediënten met trots te kunnen presenteren.  Deze onderdelen heb ik vertaald in het interieur.

De sfeer die ik voor ogen had was om het industriële karakter van de ruimte te benadrukken. Om dit stoere karakter te versterken heb ik voorgesteld om en serie vintage stoelen van FabriekNL te combineren met op maat gemaakte tafels van steigerhout op wielen. Zo ontstond een creatieve sfeer die eenvoudig om te toveren is van casual naar chique door mooi wit tafel linnen te gebruiken. Zo kun je de look & feel evenals de opstelling aanpassen aan de gast en het doel van de ruimte van het moment.

Voor de productpresentatie heb ik voorgesteld om een soort eigentijdse interpretatie van een marktkraam te maken, ook weer verrijdbaar om zo flexibel te zijn qua opstelling. Ook hier werden dezelfde materialen toegepast als bij de tafels, maar om een duidelijk onderscheid te maken hebben we de steigerbuizen wit laten coaten. Zo ontstond een fris en luchtig kader waar de producten op gepresenteerd kunnen worden. Daarnaast zijn er ook nog banieren gemaakt in een steigerbuizen frame waarin de merken getoond kunnen worden en waarmee je de grootte van de ruimte kunt veranderen.

De mensen van Royaan krijgen veel positieve reacties op de ruimte. Zelf zijn ze ook erg blij met het eindresultaat.

Ontwerp & fotografie Studio Nest