Tijdens de bezichtiging van deze woning viel me op dat de overloop enorm was in vergelijking met de typisch kleine “woningbouw” badkamer. Ik zag direct mogelijkheden om de indeling te veranderen waardoor de badkamer wel twee keer zo groot kon worden met een royaal ligbad, een lekkere inloop douche en vloerverwarming. Dit werd mogelijk door de functie van het wassen uit de badkamer te halen en te verplaatsen naar de overloop. Door een een kast op maat te maken ontstond de ruimte om de wasmachine en droger hierin uit het zicht te verwerken.

Voor de kleuren en materialen voor de badkamer en de wc heb ik de kleur van het strand als inspiratie gebruikt. Dit zie je terug in de zandkleurige tegels op de vloer en de bad ombouw. Omdat er veel schuine wanden zijn in deze badkamer heb ik gekozen om deze helder wit te maken en zo min mogelijk te betegelen, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter doordat het extra licht reflecteert.

Een goed lichtplan was erg belangrijk in deze ruimte omdat er geen daglicht toetreding is. Bij een badkamer is het uiterst belangrijk om voor verlichting te kiezen die geschikt is voor een natte ruimte. De IP waarde is hierbij bepalend. Ik heb gekozen vierkante inbouwspots en een spiegel met geïntegreerde verlichting.

De nieuwe layout van de badkamer en wc inclusief lichtplan.

Het moodboard van de badkamer

Foto’s van links naar rechts: 1// Studio Nest 2// Baden Baden Interior 3 // Mosa 4 // Norm Architects 5// Mosa 6// Studio Nest

Voor de verbouwing zag het er zo uit… een kleine badkamer met ‘n douche, een wastafel en een aansluiting voor de wasmachine.