Toen onze dochter op komst was, had ik natuurlijk zin om een mooi styling plan te maken voor de babykamer. Het was heel leuk om weer eens aan een persoonlijk interieur project te werken in plaats van voor een opdrachtgever.

Eerst tekende ik de indeling van de ruimte en vervolgens verzamelde ik mijn favoriete inspiratiebeelden op Pinterest en maakte uiteindelijk deze selectie die de basis vormde voor het plan.

Interieurontwerp lichtadvies appartement amsterdam noord door Studio Nest collage

Door de schuine wand naast de dakkapel wilde ik de basis licht houden. Zo werden de vloer en bijna alle wanden wit en koos ik er voor om één wand in de kleur Calamine van Farrow & Ball te schilderen voor warmte en om het ledikant er mooi uit te laten springen. Het ledikant van Sebra stond eerst op onze wishlist, maar doordat het matras uit 2 delen bestaat hebben we uiteindelijk voor een alternatief gekozen met een matras van Prolana met natuurlijke materialen via Greenjump.

De kast waar onze tv in verborgen was schuurde we helemaal kaal en werd behandeld met een witte olie en kreeg zo een nieuw leven als commode. De stof van het aankleedkussen van camcam met japanse print vond ik prachtig. Dit leek mij een mooie combinatie met het karakter van de commode. De plankjes op de wand van Ikea vormen de basis voor mooie boeken en andere spullen met een verhaal. Het mini kledingrek maakten we van een koperen buis die we toevallig nog hadden liggen. De lamp is van Studio Snowpuppe. De tekst in de lijst boven het bedje vond ik zo mooi, deze vond ik bij Sukha en is heel symbolisch. Tijdens Designkwartier kwam ik deze lijst tegen bij The fine store in Den Haag. Bij Happy lights kun je zelf je eigen combinatie bolletjes lampen samenstellen.

SAMSUNG CSC

 Heb je hulp nodig bij het inrichten van je babykamer of kinderkamer? Ook voor dit soort opdrachten kun je terecht bij Studio Nest. Kijk voor meer info hier