Hoewel dit Amsterdamse appartement al genoeg karakter had, veranderden interieurontwerper Rosa van den Kerkhof en Dirk van den Wijngaard het in een sfeervol huis dat persoonlijkheid uitstraalt. De mix van vintage, industriële en etnische vondsten uit verschillende windstreken zorgen voor een speels en eclectisch interieur.

Als oprichter van haar eigen interieur ontwerpbureau Studio Nest houdt Rosa ervan verschillende interieur stijlen bij elkaar te brengen. “Een interieur is het verlengde van je persoonlijkheid,” zegt ze. “Ik denk dat het saai is om voor een stijl te kiezen.”

“Ik hou van dingen die zijn gebruikt, die een verhaal hebben, en die te combineren met iets nieuws” zegt Rosa. “Hierdoor ontstaat een interessante spanning en een nieuwe context.”

“Het werk in de interieur branche heeft beslist mijn stijl beïnvloed,” zegt Rosa. Gedurende haar studie interieurstyling, werkte ze bij Baden Baden, de vroegere interieur winkel van de Nederlandse ontwerper Piet Boon. Zijn stijl zou je kunnen omschrijven als tijdloos in combinatie met stoere materialen en aandacht voor comfort en detail . “Ik leerde een heleboel over styling van mijn collega’s en werd sterk beïnvloed door bijvoorbeeld Piet Boon’s symmetrische stijl. Vanaf die tijd heb ik geprobeerd dat een beetje los te laten om mijn eigen stijl te ontwikkelen.”

Het appartement trekt de aandacht met een warm kleurenschema van zwart, grijs en neutrale tonen; een paar kleuraccenten vormen een uitzondering. “Ik houd van grijs gecombineerd met hout voor een warme uitstraling,” zegt ze.

—-

Interview & fotografie © Holly Marder voor Houzz.com

Vertaling Koos van den Kerkhof / Het Schrijflab