Recent is het kantoor van de hoofdredacteur en een vergaderruimte van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde waar Studio Nest het  interieurontwerp en het lichtplan voor heeft gemaakt. De redactie van het tijdschrift is gevestigd in een prachtig klassiek pand vlak bij het Museumplein & Rijksmuseum, een mooie inspiratiebron voor het interieur.

De ruimtes waren gedateerd en hoognodig toe aan vernieuwing. De architectuur en de authentieke details van het gebouw kwamen volgens Rosa van Studio Nest onvoldoende tot hun recht en dit veranderen vormde een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. Hoe de kunstwerken in het rijksmuseum gepresenteerd worden op de prachtige gekleurde wanden vormde de inspiratiebron voor het kleurenpalet. Een tijdloze basis creëren dat past bij het karakter van het pand vormde het basis idee. De gele gelakte parket vloer is vervangen door een eiken visgraat vloer, de wanden zijn geschilderd in de kleur Skylight van Farrow & Ball, het systeem plafond met PL spots is vervangen door een strak gestuukt plafond met lijst en LED inbouwspots. In de kamer van de hoofdredacteur is naast de werkplek een zithoek gemaakt bij de boekenkast met alle jaargangen van het tijdschrift.

 

In de vergaderruimte is een ovale massief eiken tafel geplaatst met comfortabele stoelen. Daarnaast zijn er ook audiovisuele faciliteiten gerealiseerd.

De opdracht:

  • Plattegronden met indeling van de ruimtes
  • Voorstel meubilair
  • Kleuradvies & raambekleding
  • Ontwerp kastenwand op maat
  • Lichtadvies, Licht & Electra plan
  • Begeleiding uitvoering
  • Advies kunst