Wat ooit een verouderde bungalow was is nu een luxe en moderne villa geworden. BNLA architecten kreeg de opdracht voor deze transformatie en ging hiervoor een samenwerking aan met Studio Nest.

De indeling van de bungalow kreeg een ruime opzet met lange zichtlijnen en heldere ruimtes. De woonkamer en eethoek werden in één ruimte vormgegeven en middels een natuurstenen element, met daarin de televisie en gashaard, van elkaar gescheiden. Op basis van deze nieuwe indeling van BNLA architecten maakte Studio Nest het uitgebreide lichtplan waarbij gewerkt is met diverse armaturen, zowel in als opbouw, van merken als Modular & Deltalight. Het lichtplan zorgt ervoor dat het prachtige interieur ook sfeervol is en tot leven komt in de avond of op een sombere herfstdag.

Om de keuken echt onderdeel van het interieur te laten zijn, ontstond het idee om het aanrecht langs de voorgevel in de vorm van een zwevend dressoir te maken wat de verschillende zones met elkaar verbind. Het zwevende effect zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt. Het Europees notenhout zorgt voor warmte bij de beton achtige vloer. De donkere kastenwand vormt samen met de vakkenkast aan de andere zijde van de stalen taatsdeur een mooi canvas waarvoor de warme kleuren prachtig tot hun recht komen.

Opdracht Studio Nest

  • Lichtplan gehele woning
  • Sfeer, kleur & materiaal
  • Advies materiaal & saintair badkamers
  • Advies materiaal & kleur maatwerkmeubilair & keuken
  • Advies meubilair & sfeermakers

Voor mee foto’s zie website BNLA architecten

Fotografie & meubelmaatwerk Dexter Interieur