Wat ooit een verouderde bungalow was is nu een luxe en moderne villa geworden. BNLA architecten kreeg de opdracht voor deze transformatie en ging hiervoor een samenwerking aan met Studio Nest.

De indeling van de bungalow kreeg een ruime opzet met lange zichtlijnen en heldere ruimtes. De woonkamer en eethoek werden in één ruimte vormgegeven en middels een natuurstenen element, met daarin de televisie en gashaard, van elkaar gescheiden. Op basis van deze nieuwe indeling van BNLA architecten maakte Studio Nest het uitgebreide lichtplan waarbij gewerkt is met diverse armaturen, zowel in als opbouw, van merken als Modular & Deltalight. Het lichtplan zorgt ervoor dat het prachtige interieur ook sfeervol is en tot leven komt in de avond of op een sombere herfstdag.

Om de keuken echt onderdeel van het interieur te laten zijn, ontstond het idee om het aanrecht langs de voorgevel in de vorm van een zwevend dressoir te maken wat de verschillende zones met elkaar verbind. Het zwevende effect zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt. Het Europees notenhout zorgt voor warmte bij de beton achtige vloer. De donkere kastenwand vormt samen met de vakkenkast aan de andere zijde van de stalen taatsdeur een mooi canvas waarvoor de warme kleuren prachtig tot hun recht komen.

Opdracht Studio Nest

  • Lichtplan gehele woning
  • Sfeer, kleur & materiaal
  • Advies kleur, materiaal & sanitair badkamers
  • Advies materiaal & kleur maatwerkmeubilair & keuken
  • Advies meubilair & sfeermakers

Daarnaast heeft Rosa van Studio Nest de opdrachtgevers begeleid bij de aankoop van al het voorgestelde meubilair en de bestelling & levering gecoördineerd.

Voor meer foto’s zie website BNLA architecten

Entree & hal

De entreehal geeft een enorm ruimtelijk gevoel door de transparantie en de zichtlijnen.

 

Master bedroom & bathroom

De Master bedroom en bedroom zijn in een aparte vleugel van de villa gesitueerd met uitzicht op de tuin. In de slaapkamer fungeert een lage maatwerk kastenwand als hoofdeinde oor het bed waardoor dit in de ruimte geplaatst wordt en aan de andere zijde creëer je zon een soort open walk in closet. In de badkamer is de vloerafwerking uit het woongebied doorgetrokken op zowel de vloer als de wanden. Om warmte toe te voegen is het wastafelmeubel gemaakt van eiken hout. Vanuit het vrijstaande ligbad kijk je uit op de tuin.

Fotografie & meubelmaatwerk Dexter Interieur

Kinderbadkamer

De kinderkamers zijn in een andere vleugel gesitueerd en zij hebben daar hun eigen badkamer. Hier hebben we gebruik gemaakt van een gebakken tegel die doet denken aan oud Hollandse witjes. De groene tint en het meubel met Bamboe blad zorgen dat het geheel niet steriel wordt maar fris en vriendelijk.