Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

In het Amstelkwartier heeft BNLA architecten het ontwerp gemaakt voor een moderne stadswoning voor een gezin met 3 jonge kinderen. Het ontwerp heeft het karakter van een stadsloft waarbij de ruimtes zoveel mogelijk visueel verbonden zijn en er veel daglicht de woning binnenstroomt.

Door een aantal functies als badkamer, berging & wasruimte slim te combineren ontstond een volume in de woning wat door de afwerking met houten latten Western red cedar de eyecatcher is geworden.

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Studio Nest kreeg de opdracht om de basis die door BNLA Architecten werd gelegd verder af te maken tot een familie proof interieur waar alle gezinsleden zich thuis voelen.

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Rosa van Studio Nest:“De warme kleur van het hout waarmee het volume is afgewerkt en de betonnen vloer vormde de basis. Bij dit uitgangspunt was het in mijn ogen belangrijk om de juiste balans te vinden en te zorgen dat het woongebied niet kil zou worden. De keuken, van Comprex, staat recht tegenover het volume en daarom hebben we gekozen voor een extra mat antraciet kastenwand in de keuken en voor wit gekozen voor het eiland en aanrecht om zo het juiste contrast te creëren. Het antraciet sluit heel goed aan bij de stalen taatsdeuren. En het eiland springt er goed uit zonder dat het een te zwaar volume wordt.”

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest
Bij de eettafel is gekozen voor een stoere eettafel van wagondelen gecombineerd met een bank op maat en stoelen met een kuip van gerecycled materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Zo kan er prima geknutseld en getekend worden en ontstaat een eettafel die kidsproof is. Hier zie je duidelijk weer de warmte van het houten volume terug komen. Het effect van de wand met latten zie je op een subtiele manier terug komen in de pendelarmaturen boven de tafel en in de fruitschaal, een ontwerp van Piet Hein Eek. Deze herhaling zorgt voor verbinding.

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

De zithoek en het deel met de eettafel worden gescheiden door een lage maatwerk kast die fungeert als een room divider. In deze kast zit de tv verstopt (komt tevoorschijn achter schuifdeur), is ruimte voor boeken, zit een uitschuifbare bureau voor de kinderen en is bergruimte voor speelgoed.

Bij de zithoek is gekozen voor een jeans blauwe bank die voor mooi koel contrast zorgt bij het hout. De leren fauteuil en het vintage Perzisch tapijt zorgen voor warmte.

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Het doel was om het interieur te laten samenvallen met de architectuur waardoor een samenhangend geheel ontstaat. Het interieur is een mix van Nederlandse en Scandinavische ontwerpen geworden.

Studio Nest heeft naast het interieur het basis lichtplan afgemaakt met een lichtadvies voor het woongebied. Ook is Studio Nest betrokken geweest bij de keuze van de vloer en vormgeving van de de stalen puien.
Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

De opdracht was om een werkplek op maat te ontwerpen voor de logeerkamer. Rosa: “Doordat de ruimte niet heel breed is hebben we gekozen om een lage kast te maken die over gaat in een werkblad met een uitklapbaar deel zodat je meer diepte hebt om aan te werken. Door deze oplossing is het ook mogelijk om een 2-persoons slaapbank uit te klappen in deze kamer waardoor het een multifunctionele ruimte wordt.”

Interieurontwerp interieuradvies stads appartement Amsterdam door Studio Nest

Fotografie © Rosa van den Kerkhof / Studio Nest

Review van opdrachtgevers:

Na een decennium te hebben gewoond in een meer dan 100 jaar oud appartement in het centrum van Amsterdam, kochten wij in 2014 een nieuwbouw woning in het Amstelkwartier. Een spannende stap, want hoe zorg je dat zo’n nieuwe woning niet te “clean” oogt, maar sfeer uitademt? Daarom schakelden wij Rosa in. Onze smaak: natuurlijke kleuren en materialen en een industrieel karakter. Daarnaast moest het  vanwege onze kleine kinderen vooral praktisch zijn.
Na een oriënterend gesprek wist Rosa direct wat wij wilden. Ze stelde precies de goede vragen en dat gaf meteen veel vertrouwen. Rosa adviseerde een betonvloer en stalen deuren, een keuken van wit en antraciet, veel spots en houten elementen en meubels. Door de verschillende contrasten is er een goede (tijdloze) balans ontstaan in kleuren en materialen.
Rosa is gedurende het adviestraject erg betrokken geweest. Ze heeft de meubels (met korting) besteld. Ze schakelde snel en behoedde ons voor interieur-blunders. De extra finishing touch tips & tricks aan het einde van het project waren ontzettend waardevol.
De woning is erg sfeervol geworden; het is precies wat we voor ogen hadden!