Drie jaar geleden verhuisde dit gezin vanuit Amsterdam naar de Beemster. De vrijstaande woning werd grondig verbouwd. Helaas werd de begane grond recent getroffen door een brand. Door deze vervelende gebeurtenis kregen de bewoners de kans om de huidige indeling kritisch onder de loep te nemen. Hiervoor vroegen zij advies aan Studio Nest.

De familie was opzoek naar de beste indeling voor hun leefruimte met daarin alle gewenste woonfuncties verwerkt. Wat ze miste in de bestaande indeling was de verbinding tussen de keuken en de woonkamer. Ook wisten ze niet goed wat te doen met een aantal verloren hoeken. Ik heb de mogelijkheden van de ruimtes gevisualiseerd in een aantal indelingsvoorstellen en interieur ideeën. Daarnaast heb ik 3D visuals gemaakt van kasten op maat waarmee verloren hoeken in de ruimte ingevuld kunnen worden. Hieronder een selectie uit dit interieuradvies.

Doordat de kast horizontaal georiënteerd is verbind deze de keuken met de woonkamer.  Door de kast op aanrecht hoogte te monteren krijg je meer diepte in de ruimte doordat de kast boven de tafel uitkomt. Daarnaast biedt dit ontwerp ook ruimte om er een collage van mooie foto’s of kunst boven te hangen. Het zwevende van de kast zorgt voor een bepaalde luchtigheid die goed past bij het huis. Het mooie aan deze zwevende kast is dat je er zowel mooie spullen op kunt zetten als decoratie en er spullen uit het zicht in op kan bergen.

Routing

In beide opstellingen heb ik de looproute gewijzigd. In plaats van tussen de bank en salontafel door te lopen, zoals in het bestaande interieur, adviseer ik om langs het raam te lopen. Dit is mogelijk door de zithoek iets op te schuiven waardoor voldoende loopruimte ontstaat. Dit creëert rust en zorgt voor een meer natuurlijke route. Deze zomer opstelling is meer naar buiten georiënteerd ipv naar binnen. De winter opstelling is meer naar binnen gericht, op de haard en de tv. Daarnaast heb ik ook een kleed toegevoegd waardoor het zitgedeelte meer een eiland in de ruimte wordt. Het zorgt ook voor een uitnodigende en warme sfeer.

Review

Onze woning was net een jaar klaar en compleet verbouwd. Maar het werd getroffen door een grote brand. Alles moest opnieuw. In het jaar dat we er gewoond hadden, waren we een aantal knelpunten in de indeling en inrichting tegengekomen. Op een of andere manier ontbrak de samenhang tussen de verschillende functies in de ruimte. Het wilde maar geen eenheid worden. We zochten iemand met een frisse en moderne blik. Gelukkig vonden we Rosa.

Mijn man en ik verschillen erg in smaak. We houden beiden van modern maar daar houdt het ongeveer op. Rosa voelde haarscherp aan waar de overeenkomst zat en wist onze voorkeuren samen te brengen tot een geheel waarin we ons beiden top voelen! Ze is kundig en scherp. Het huis is gezelliger een voelt als een eenheid bijvoorbeeld door een fotowand, een kleed, andere indeling van het zitgedeelte en ingebouwde boekenkast. Volgens vrienden is het ook volwassener en stijlvoller. Inrichten lijkt zo eenvoudig maar dat is het absoluut niet. Wij bellen Rosa de volgende keer beslist weer, al hopen we hier nog heel lang naar tevredenheid te wonen.

Tim en Claire Troost