Dit is een van de grootste projecten van Studio Nest tot nu toe. Ruim twee jaar zijn we met diverse partijen bezig geweest met dit project.

Het gebouw van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis is 30 jaar geleden ontworpen. Niet alleen in bouwkundig opzicht was het tijd voor een upgrade maar ook het restaurant was toe aan een make-over.

Studio Nest werd gevraagd voor de volgende onderdelen:

  • Interieurontwerp van het uitgifte gedeelte van het Restaurant & Espresso bar
  • Moodboards
  • 3D visuals
  • Meubelmaatwerp tekeningen
  • Lichtplan
  • Interieurontwerp van de cadeaushop, meubelmaatwerp tekeningen en het lichtplan

De Binnenhof, de locatie met glazen dak waar het restaurant gesitueerd is, is letterlijk het hart van het gebouw die dient als multifunctionele ontmoetingsplek. Het centrale thema voor De Binnenhof is een binnentuin. Dit zie je terug in de keuze van kleur & materiaal; fris wit gecombineerd met hout vormt de basis van het restaurant. Ik heb een transparant eigentijds interieur gecreëerd waarin de verse producten centraal staat en optimaal tot hun recht kunnen komen. Een plek waar de gast zicht welkom voelt en verleid wordt.

Een aantal tekeningen uit dit project

Het lichtplan is een wezenlijk onderdeel van het interieur, dit is echt de sfeermaker! Het lichtplan is opgebouwd uit een plattegrond met de posities van de armaturen, een moodboard om het effect van de voorgestelde verlichting te laten zien en een armaturenlijst waar alle specificaties in staan en waarmee een offerte uitgevraagd kan worden.

Het lichtplan

 Moodboard bij het lichtplan

De armaturenlijst

Het restaurant is op dit moment in ontwikkeling en het CWZ streeft er naar zijn Binnenhof-nieuwe-stijl in het voorjaar van 2014 gereed te hebben. Foto’s van het eindresultaat volgen.

Foodstep is verantwoordelijk voor het functionele aspect van het ontwerp en 2 Double You heeft het ontwerp gemaakt van het zitgebied van het restaurant.