Architect Marco van Zal benaderde mij voor dit project. Voor de opdrachtgever had hij de gewenste woonfuncties vertaald in een nieuwe indeling, anders dan het oorspronkelijke ontwerp van dit nieuwbouw appartement. Om het appartement meer een loft-gevoel te geven heeft hij de badkamer, keuken, berging en kasten aan elkaar gekoppeld zodat er in het midden van de ruimte een blok ontstaat waar je helemaal om heen kan lopen. Zo werd openheid en ruimte gecreëerd.

Indeling 2

Mijn opdracht was voor deze prachtige ruimte een indeling van het interieur te maken met het bestaande meubilair. Daarnaast was het de wens sfeer in de ruimte te brengen met de juiste materialen, kleuren en texturen in de vorm van kleuradvies, advies over raambekleding en sfeerverlichting.

Soms is het indelen van een huis net het oplossen van een puzzel, je hebt allerlei stukjes die je probeert te positioneren en opeens zie je de oplossing. Zo heb ik dat zeker bij dit project ervaren.

De ruimte is niet bepaald conventioneel door de scherpe hoeken van de kamer, waardoor deze minder gemakkelijk in te richten is. Daarnaast vindt de opdrachtgever het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam cruciaal.  Bij het maken van de indelingsvoorstellen vormde dit het uitgangspunt tezamen met het bestaande meubilair.

De 2 voorstellen interieurindeling die ik heb uitgewerkt.

Bij dit interieurontwerp is bijna al het bestaande meubilair ingetekend. De tafel van Moooi is in deze opstelling parallel aan de kastenwand  en bank gepositioneerd waardoor rust ontstaat. Ook kun je zo goed over de vrij hoge rug heen kijken van de Koen bank van Piet Boon. De Smoke Chair van Moooi vormt een zitje om te lezen en te genieten van het uitzicht.

De ruimte met  scherpe hoeken vraagt om contrast in de vorm van meer organische vormen. Daarom heb ik de rechte tafel vervangen door een ronde tafel met veel luchtigere stoelen die meer passen bij de loft-sfeer die ik wil bereiken in dit appartement. Verder heb ik een grote fauteuil toegevoegd om in te lezen en relaxen. Beide meubels zijn nieuw. De Smoke Chair van Moooi is verplaatst naar de slaapkamer.

De tafel is een belangrijke plek voor de opdrachtgever en het uitzicht blijft in deze opstelling centraal staan, het wordt niet belemmerd door de bank en op de bank kunnen de bewoners genieten van het uitzicht en ook tv kijken. De fauteuil kan op zichzelf staan om een boek te lezen of, bij een groter gezelschap, betrokken worden bij de bank. Een multifunctionele indeling van het interieur met verschillende zitmomenten.

Foto’s van het eindresultaat zullen binnenkort geplaatst worden.